Hans de Ruiter

Hans de Ruiter startte in 2001 het bedrijf SURfaPLUS. Het bedrijf is voor 100% eigendom van Hans de Ruiter. In overeenstemming met de letters SURPLUS in de naam van het bedrijf, is de filosofie om een meerwaarde te creëren naar onze klanten. Dit betekent:
 
Levering, ontwikkeling en het testen van hulpstoffen met duidelijke voordelen voor de telers.
Informeren van voorlichters en telers via onze Nederlandstalige nieuwsbrieven.
Organiseren van de NL en ENG talige hulpstofsymposia eens in de twee jaar.
 
Hans de Ruiter studeerde Moleculaire Wetenschappen aan de Landbouw Universiteit in Wageningen en promoveerde aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Vervolgens onderzocht hij bij Wageningen University & Research gedurende 17 jaar de werkingswijze van hulpstoffen in de gewasbescherming. Hans de Ruiter publiceerde tot op heden diverse artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en voerde tientallen R&D projecten uit voor de internationale agrochemische industrie. Vanaf 2004 is begonnen met de levering van hulpstof producten voor de glastuinbouw, eerst de sierteelt en sinds 2013 ook de groenteteelt onder glas.
 
In 2004 werd gestart met de digitale uitgave van het magazine Adjuvants & Formulations. Dit engelstalige magazine presenteert innovaties m.b.t. hulpstoffen en formuleringen.
 
Hans de Ruiter is tevens de oprichter van de International Society for Agrochemical Adjuvants (ISAA Society); het internationale platform voor hulpstof specialisten. Bekend van de driejaarlijkse internationale ISAA symposia
 
Last-but-not-least: Hans de Ruiter gaat graag vissen in de Noorse fjorden, teelt al jaren zijn eigen groentes en houdt van fietsen en recreatief hardlopen.